Magyarországi egyházak Ökumenikus Tanácsa

...hogy mindnyájan egyek legyenek Jn 17,21

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Női misszió
E-mail Nyomtatás

500 év 50 protestáns női portré


Letöltés (ppt)

 
E-mail Nyomtatás

2016 Világimanapi beszámoló KÉRDŐÍV

Kedves Testvérek!

Az idei éveben a kubai asszonyok egy kis ökumenikus csoportja állította össze azt a liturgiát, amelyet a világ minden táján azonos időpontban, március 4-én ünnepeltünk. Az asszonyok a gyermekeket állították a világ figyelmének középpontjába, és minket felnőtteket is arra biztattak, hogy felidézve gyermeki énünket, az ő tisztaságukkal és feltétel nélküli bizalmukkal fogadjuk be Isten szeretetét.
Most arra kérjük a Kedves Testvéreket, hogy szánjanak 15-20 percet az alábbi kérdőív kitöltésére. Válaszaik nagyon fontosak számunkra, hogy a visszajelzéseik alapján a jövő évre még jobban felkészülhessünk. Kérjük, osszák meg velünk tapasztalataikat és segítsék szolgálatunkat!
A kérdőív kitöltése névtelen. Rossz válaszok nincsenek! :-)
A megadott információkat, adataikat bizalmasan kezeljük, és kizárólag statisztikai célra, a nemzetközi Éves Beszámoló elkészítéséhez használjuk fel.
                                                   
KITÖLTÉSI  HATÁRIDŐ: 2016. ÁPRILIS 15.

A kérdőívet a következő linkre kattintva érheti el:

https://docs.google.com/forms/d/1MlnVNAWgZQPoHWuJ9GkVKabjcbaysStYoyW5pZSEXGc/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link


Nagyon köszönünk minden kitöltést!
Az Isten áldja meg a Testvéreket!

MEÖT Női Bizottság
Világimanap Szervezői

 
E-mail Nyomtatás

Ökumenikus Világimanapi Istentisztelet Jézus Krisztus szerető érintéséért.

 


  Budapesten, a Pozsonyi úti Hálaadás Református Nőszövetségben, az eddig kialakultak szerint, a hivatalos időpontot követő első hétfő estéjén tartjuk az Ökumenikus Világimanapi Istentiszteletet. Szövetségünk tagjai között sok az idősebb korú testvér, ezért az előkészületi időkben egészségükért most is sokat imádkoztunk. Istennek mérhetetlen nagy kegyelméből, a korábban beteg testvérek is eljöttek Istentiszteletünkre.
  Imaestünkön, a református, az evangélikus, a katolikus idős, és a fiatal testvérek szeretettben, békességben, gyermeki hittel közösen imádkoztunk a kubai és földünk országaiban élő keresztény testvéreinkért, valamint föld minden lakójának békességéért.
  Az Imaestünket szeretetteljes szolgálatával megtisztelte Grendorf Péter nagytiszteletű úr a Kassák utcai evangélikus gyülekezet lelkésze. A nagytiszteletű úr a Kubai testvérek által választott Ó- és Újtestamentumi igerészekből a Márk evangéliumának 10. részéből a 14. versét emelte ki. „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.”
  Igemagyarázatában példaként hozta elénk azt a gondolatát, amely első gyermeke születésekor foglalkoztatta, amikor újszülött gyermekét a kezében tartotta. Ekkor arra gondolt, hogy milyen jó a gyermekének, mert még nincs múltja, csak jelene és jövője. Nekünk is ilyenekké kell válnunk. Múltunkat elhagyva, és a jövőben mi is gyermeki lelkülettel az Urhoz hasonlóan és neki szolgálva, fogadjuk be a gyermekeket, mert ezzel Istent fogadjuk be.  Ahogyan a kisgyermekek keresztelésekor Isten érintése van jelen, nekünk is törekednünk kel arra, hogy megtapasztalhassuk Isten szerető érintését.
  Az Imaestünkön, Németh Tamás gyülekezetünk lelkésze imákkal szolgált. A záró hálaadó imájában Istennek áldást, megbocsátását és kegyelmét kérte az összegyűjtött gyömbérliliomokra testvérek által felírt, vagy gondolt hálaadásokra és kérésekre.
A zeneszolgálatot, mint minden más hasonló nőszövetségi imaalkalmunkon, Berkesi Gábor nagytiszteletű úr látta el, igen nagy szeretettel.
  Imáinkban, valamint az Imaest utáni szeretetvendégségen is abban reménykedve voltunk szeretett együttlétben, hogy Jézus Krisztus bennünket is megérint, átölel, megáld, és kegyelme által mi is képesek lehessünk áldásait befogadni, tovább adni.

Lambert Győzőné
Hálaadás Református Nőszövetség elnöke  
E-mail Nyomtatás

Budapest - Pozsonyi út

 


 
E-mail Nyomtatás

Debrecen - Kistemplom

   

 

 
E-mail Nyomtatás

Encs

   

 

 
E-mail Nyomtatás

Győr - Szabadhegyi Reformátusok

Vasárnap este tartottuk gyülekezetünk nőszövetsége által előkészített Világimanapot, mely Istennek hála nagyon jól sikerült, együtt imádkozhattunk kubai testvéreinkért és gyermekeinkért, hiszen az idei mottó is ez volt: Fogadjátok be a gyermekeket, mert ezzel engem fogadtok be!


     

   


 


Oldal 1 / 15

Eseménynaptár

Utolsó hónap Június 2016 Következő hónap
V H K Sz Cs P Sz
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30

Névnap

Ma 2016. június 25., szombat, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.

Online felhasználók

Oldalainkat 83 vendég böngészi