• fruits.gif
 • meot_slide0.jpg
 • meot_slide1.jpg
 • meot_slide2.jpg
 • meot_slide3.jpg
 • meot_slide4.jpg
 • meot_slide5.jpg
 • meot_slide8.jpg
 • meot_slide8b.jpg
 • meot_slide9.jpg
 • meot_slide10.jpg
 • meot_slide11.jpg
 • meot_slide13.jpg
 • meot_slide14.jpg
 • meot_slide15.jpg
 • meot_slide16.jpg
 • meot_slide17.jpg
 • meot_slide18.jpg

 

Világimanap 2019 - Szlovénia


Letölthető dokumentumok:

1. Borítókép 

2. Felnőtt liturgia 

3. Könyvjelző

4. Plakát 

 

További anyagok elérhetőek ide kattintva!

 

Női Világimanapi Előkészítő Konferencia 2019.

 

Kedves Testvérek!


Tisztelettel és szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottságának világimanapi előkészítő konferenciájára

„Jöjjetek, mert már minden készen van!" (Lk 14,17)


Az előkészítő időpontja:
2019. február 2., szombat 10:00-15:00

Az előkészítő helyszíne: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3. (MEÖT Székház)


FONTOS! A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a Világimanap hivatalos oldalán tudnak: Regisztráció

A 2019-es Világimanap anyaga elérhető és letölthető a Világimanap hivatalos oldaláról is: Anyagok letöltése

 

 Világimanap 2018 Suriname

 

A 2018. évi programot a Suriname-i asszonyoknak köszönhetjük, akik a „Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!” (szranan nyelven így hangzik: A heri grontapu di Gado meki bun doro, dóro!) mottóval ellátott liturgiában az Isten által ránk bízott, teremtett világ iránti felelősségünkre hívják fel a világ figyelmét a Teremetés könyvének 1-31. igeversei alapján. Letölthető anyagok:

https://vilagimanap.hu/

 

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/vilagimanap/

 

Továbbra is köszönettel vesszük az Önkéntes segítők jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának az előkészületekbe. Ha kedvet érez ahhoz, hogy zenei téren, kreatív dekorációban vagy éppen gasztronómiai téren csapatunkat erősítse, akkor írjon nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. 

 

 

 

Előkészítő Konferencia

2018. január 27.


Regisztrációs link:

Itt érhető el, kattintson ide!

Weboldal:

https://vilagimanap.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/vilagimanap/

 

Reformáció egykor és ma – Nők a reformátorok körül


Idén október 7-én, Kecskeméten került megrendezésre a MEÖT Női Bizottsága évenkénti regionális konferenciája.  A Reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó Ökumenikus Női Találkozónak e jeles alföldi város evangélikus temploma és a Református Gimnáziumának Internátusa adott otthont. 

A nyitó istentisztelet igehirdetője Sárkány Tiborné Horváth Erzsébet ny. evangélikus lelkésznő arra a kérdésre kereste a választ, hogy vajon, mi adott erőt egykoron reformátorainknak, ma pedig gyülekezeteinknek a megújulásra? Isten Igéjének „élő és ható, szívekig hatoló” hatalmában lelte meg a választ. (Zsid.4,12.)

Ez a prédikáció jó indítása volt a napnak, amelynek bevezető előadásában B. Pintér Márta a MEÖT Női Bizottságának elnöke azt mutatta be, hogyan álltak egykoron az asszonyok a reformáció ügye mellé.

A délelőtt meghívott kerekasztal-beszélgetésének vendégei pedig azt boncolgatták, hogyan lehetnek  a különböző felekezetekhez tartozó egyházi közösségeink az állandó megújulás ( Semper Reformanda) eszközei.  E diskurzus érdekessége, hogy a két protestáns egyház képviseletében jelenlévő Varga Anikón (baptista) és Bárdos Péternén (református) kívül részt vett Dr. Perintfalvi Rita római katolikus teológusnő is. Ő a feminista körökben jól ismert keresztyén  gondolkodó, Dorothea Sölle vallomását ídézte: „ minden szavunk, minden Isten igéjéről szóló bizonyságtételünk, tulajdonképpen politikai hatalommal, vagyis élet- és társadalomformáló erővel bír.” A beszélgetést rendkívüli flottsággal vezette le Hulej Enikő, kecskeméti evangélikus lelkésznő. Zárásként pedig mindenkiben megerősítette a küldetéstudatott,  bátorítva, hogy tegye hitelesen a dolgát ott, ahová Isten helyezte. 

A záró istentisztelet református igehirdetője, Faragóné Bencsik Dóra szólt az „Október a Reformáció hónapja 2017” mottójául választott igeversről: „Változzatok meg értelmetek megújulásával.”  (Róm.12,2.)  Károli Gáspár fordítását használva fel - ahol így olvassuk: ne szabjátok magatokat a világhoz! -, a lelkésznő stílszerűen egy asszonyok számára fölöttébb érthető képben foglalta össze mondanivalóját és egyben a találkozó konklúzióját, amikor így fogalmazott: „Isten szabásmintájához igazodjunk!”


B. Pintér Márta ev. lelkész, Női Bizottsági elnök

 

 

Joomla templates by a4joomla